2014. április 26., szombat

Így született meg a „Bólints, Tibi!" album címe

„Bólints, Tibi!"Republic „Bólints, Tibi!" albuma 2012 novemberében jelent meg. Miért pont ez lett a lemez címe? - kérdezte a Kaposvármost.hu riportere Boros Csabát, az együttes basszusgitárosát.

"Valamikor a tavasszal kitaláltuk, hogy elmegyünk, és együtt megnézünk egy válogatott labdarúgó-mérkőzést egy kocsmában. Sörözgettünk, néztük a meccset, de nem volt valami izgalmas, így a Cipő meg a Tomi elkezdték egymásnak mutogatni az sms-eiket. Helyenként furcsa, helyenként mulatságos sms-ek voltak, mert a Tomi horgász, és neki küldözgettek érdekes üzeneteket." - kezdte válaszát a zenész.

Még több érdekesség a Bólints Tibi korongról ITT.

"Társaságban voltunk, volt köztünk egy orosz hölgy, Cipőnek valami ismerőse. Ez a két ember kitalálta, hogy a hölggyel felolvastatják az üzeneteiket. A lány alig beszélt valamit magyarul, elkezdte olvasni őket, mondanom sem kell, komoly röhögés tört ki. Amikor másodszor is nekifutott, akkor a Zoli az egészet felvette. Ezt csak azért mondom el, mert később ezek az sms-ek rákerültek a lemezre átkötő szövegként. Visszaadják az este hangulatát, hiszen hallani alatta, hogy ott vagyunk a kocsmában, megy a meccsközvetítés, csörömpölünk a poharakkal. Arról is beszélgettünk ott, hogy utoljára magyar labdarúgócsapat 1986-ban jutott ki a világbajnokságra. A Cipő említette, hogy akkor kórusban kiabálták az emberek, hogy „bólints Tibi!” a Nyilasi Tibinek. Azt hiszem, a Tomi mondta, hogy ez nem is lenne rossz lemezcím. Így összeállt a háttér, a cím, az összekötő szöveg, és aztán teljesen véletlenül pont 11 szám lett az albumon, mint egy futballcsapat. Kitaláltuk, hogy a hátsó borítót úgy csináljuk meg, mint amikor taktikai felállása van egy focicsapatnak a meccs előtt. Így lett a hátsó oldal egy taktikai tábla."Bővebb infoért klikk IDE, sőt akár most kedvezményesen meg is rendelheted

Nyomj lent egy lájkot, ha ajánlod másoknak is az albumot.

2014. április 25., péntek

2014. április 24., csütörtök

Utolsó üzenet - megható dal Bódi László emlékére

Zene és szöveg: Rózsa György

Stúdiómunka: Válik László

Közreműködtek
Dévai Gyöngyi
Havas Eszter
May Virág
Szöllősi Tamás
Jánoki Gábor
Wéber Ferenc
Rózsa György

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.